This was discussed onboard the Connecting Europe Express

Conference coach Connecting Europe Express

The Connecting Europe Express has passed through several stations in the Netherlands and Belgium today, a chance for Dutch and EU rail freight representatives to catch up on the latest developments. “The Netherlands is doing a lot, but I would like to know what solutions there are for the congested railway network”, said Kristian Schmidt, director of land transport at DG MOVE.

Do you want to read the full article?

Are you already a member?

Log in

Do you have a free account? With a free account, you had access to read all premium content on RailFreight.com for free until 1 May 2023. From 1 May onwards you need a paid membership to read all premium articles. Questions? Call +31(0)10 280 1000 or see the FAQ.

 

Author: Majorie van Leijen

Majorie van Leijen is the editor-in-chief of RailFreight.com, the online magazine for rail freight professionals.

1 comment op “This was discussed onboard the Connecting Europe Express”

Peter Steenmeijer|05.10.21|13:42

Ik heb een vraag. Er wordt telkens gesproken over een overbelast spoorwegnet. Waarop is dat gebaseerd? Ik kijk regelmatig cabine camera videos op youtube en dan valt mij op dat er heel weinig verkeer op te zien is. Je zou verwachten dat bij een vol spoorwegnet er ca iedere 3 à 6 minuten een tegentrein te zien zou zijn. Een voorbeeld is de lijn Oberhausen-Emmerich, waar een extra spoor moet worden aangelegd. Er is bijna geen verkeer te zien.

Add your comment

characters remaining.

Log in through one of the following social media partners to comment.

This was discussed onboard the Connecting Europe Express | RailFreight.com

This was discussed onboard the Connecting Europe Express

Conference coach Connecting Europe Express

The Connecting Europe Express has passed through several stations in the Netherlands and Belgium today, a chance for Dutch and EU rail freight representatives to catch up on the latest developments. “The Netherlands is doing a lot, but I would like to know what solutions there are for the congested railway network”, said Kristian Schmidt, director of land transport at DG MOVE.

Do you want to read the full article?

Are you already a member?

Log in

Having problems logging in? Call +31(0)10 280 1000 or send an email to customerdesk@promedia.nl.

 

Author: Majorie van Leijen

Majorie van Leijen is the editor-in-chief of RailFreight.com, the online magazine for rail freight professionals.

1 comment op “This was discussed onboard the Connecting Europe Express”

Peter Steenmeijer|05.10.21|13:42

Ik heb een vraag. Er wordt telkens gesproken over een overbelast spoorwegnet. Waarop is dat gebaseerd? Ik kijk regelmatig cabine camera videos op youtube en dan valt mij op dat er heel weinig verkeer op te zien is. Je zou verwachten dat bij een vol spoorwegnet er ca iedere 3 à 6 minuten een tegentrein te zien zou zijn. Een voorbeeld is de lijn Oberhausen-Emmerich, waar een extra spoor moet worden aangelegd. Er is bijna geen verkeer te zien.

Add your comment

characters remaining.

Log in through one of the following social media partners to comment.